zdravá ovesná kaše:)

7. března 2015 v 13:20 | MuMie.xo |  recipes
Dneska ráno jsem si zase po dlouhé době na snídani připravila ovesnou kaši, a tak jsem si řekla, že vám napíšu jak ji dělám. Třeba se tu najde někdo, kdo by si ovesné kaše chtěl dělat, ale neví jak.. Ale ovesná kaše je vlastně stráášně jednoduchá. Tady máte fotku a důvod k tomu číst dál:D


V tomto článku bych se chtěla zaměřit i na to, jak příznivě působí vločky na vaše tělo:)

Ovesná kaše je v první řadě hodně zdravá. Ovesné vločky jsou výborným zdrojem energie, obsahují velké množství sacharidů, minerálních látek jako železo, vápník, hořčík, zinek, draslík, fosfor a plno dalších vitamínů (A, B1, B2, D, E) + kyselinu listovou a kiselinu pantothenovou. Ovesné vločky dodají tělu energii, která se vstřebává pomalu a proto vás jídlo z ovesných vloček zasytí na delší dobu. Jsou také oblíbený jídlem sportovců a lidí, kteří chtějí posilovat, cvičit a nabrat svalovou hmotu a zároveň pomáhají vločky spalovat tuky. Ovesné vločky také působí dobře na pleť, proti stresu, únavě, působí dobře na trávicí ústrojí, pomáhají při tvorbě krve, posilují imunitní systém a mají mnoho dalších příznivých účinků:)

A když si navíc do ovesné kaše přidáte ovoce, oříšky a semínka, máte opravdovou vitamínovou bombu:D Já navíc používám do ovesných kaší pouze rostlinné mléko, které je narozdíl od toho živočišného zdravé;)

Takže co tedy budeme potřebovat na jednu porci:
-50g ovesných vloček
-100ml vody
-50ml rostlinného mléka (já použila rýžové)
-1 lžíce medu
-jeden na kolečka nakrájený banán

+
-skočici na posypání
-trochu holandského kakaa
-mak
-oříšky a semínka (podle toho jaké chcete a jaké máte)
-ovoce (opět podle toho jaké chcete)
-sušené brusinky

(Tohle jsou už jen věci navíc a pokud nechcete, tak je v kaši ani mít nemusíte a nebo si tam můžete přidat i něco navíc, co máte rádi).

Příprava:
Do malého hrnce vlijeme vodu, mléko, přidáme med a přivedeme k varu. Jakmile se z mléka začne kouřit přisypeme ovesné vločky a mícháme dokud nebudou mít vločky správnou konzistenci - to znamená, že z vloček se musí stát taková kašovitá lepivá směs a záleží také na tom, jaký druh vloček máte. Pokud máte vločky hodně jemné, kaše vznikne téměř hned, ale pokud máte vločky celé, musíte je na plotně nechat o chvilku déle, ale záleží jen na vás, jakou kaši chcete mít (mě chutnají obě verze). Chvilku před dovařením vhodíme do kaše nakrájený banán a necháme ho v kaši trošku rozvařit (tak to mám ráda já, banán se rozvaří a je výborný, ale místo banánu můžete přidat třeba jablko nebo hrušku:). Důležité je stálé míchání, aby se kaše nepřichytávala k hrnci. Pokud se vám bude zdát, že je při vaření v kaši málo tekutiny, přilejte trochu mléka. Poté vypněte vařič a kaši nechte chvilku dojít.

Nyní můžete do kaše dát téměř vše. Já sepíšu to, co jsem do ní přidala já. Ještě když je kaše v hrnci posypu ji skořicí a přidám trochu kakaa. Přihodím nasekané vlašské ořechy, lískové oříšky, mandle a dýňová semínka a promíchám. Do kaše také nasypu asi lžíci rozemletého maku (mak je nejlepší surovina na doplnění vápníku a proto si ho sypu téměř do každé sladké snídaně, vy ho tam dávat nemusíte). Až teď ovesnou kaši přendám do misky a nakrájím si do ní jablko, jahody a asi tři kolečka banánu, které jsem si oddělala od banánu přidaného rovnou do kaše (můžete samozdřejmě přidat jakékoliv ovoce). To vše ještě navrch posypu trochou nasekaných ořechů na ozdobu a přidám sušené brusinky.

A můžete se s chutí pustit do jídla:)
Pokud máte nějaké dotazy, tipy nebo připomínky tak určitě napište.



 


Komentáře

1 ellie's' - untrue.blog.cz ellie's' - untrue.blog.cz | Web | 7. března 2015 v 13:51 | Reagovat

To je právě o tom, aby se text překrýval, protože něco bude vyrobeno plasticky - z polystyrénu a něco z folie _)

2 zaninkaa zaninkaa | Web | 7. března 2015 v 16:51 | Reagovat

mnam vypadá dobře :)

3 coldplay-ana coldplay-ana | Web | 7. března 2015 v 17:03 | Reagovat

Vypadá to nádherně a tvůj blog je také úžasný, miluji ten design!!! :)

4 ggeek ggeek | Web | 7. března 2015 v 20:43 | Reagovat

Vypadá to super, ale já se nejsem schopna dokopat k tomu abych si ji udělala =)

5 Deny Deny | E-mail | Web | 7. března 2015 v 21:35 | Reagovat

vypadá to esteticky moc hezky ;-) jen škoda že nejím ovesnou kaši

6 Anette Anette | Web | 7. března 2015 v 23:35 | Reagovat

vypadá to pěkně a taky zdravě, vločky mám ráda :)

7 neweresth neweresth | Web | 8. března 2015 v 7:13 | Reagovat

Jooo, miluju oveesné papání. Tohle je mega kouzelný, magický a taaak se hodí k tomu dnešnímu ránu! ((:

8 Kelíns Kelíns | Web | 8. března 2015 v 8:42 | Reagovat

Jé, to je mňamka :)

9 Simix Simix | Web | 8. března 2015 v 16:15 | Reagovat

Jáj s těmi jahodami to vypadá zdravě a chutně :)

10 Ranly Ranly | Web | 8. března 2015 v 20:34 | Reagovat

já se s ní tedy tak "neseru" většinou na to ráno nemám čas takže jen nakrájím ovoce a hodím to společně s vločkami do jogurtu :D Ale určitě to někdy zkusím vypadá to lákavě :)

11 Maruška H. Maruška H. | E-mail | Web | 9. března 2015 v 15:08 | Reagovat

Mňam, to bych si dala! Určitě vyzkouším ¨:)

12 Monica. Monica. | Web | 10. března 2015 v 11:22 | Reagovat

mnam, miluju ovesnou kaši :3 ale nejvic mam hodne rada musli :3

13 Baris Baris | Web | 10. března 2015 v 20:47 | Reagovat

ježiš to vypadá božsky,proč jsem jen někdy tak líná si udělat tak super snídani..:D

14 Tajemná Temnota Tajemná Temnota | E-mail | Web | 12. března 2015 v 23:44 | Reagovat

To vypadá tak dobře! Já jsem dneska taky měla ovesnou kaši, ale bez medu. Ten nežeru, používám sirup.

15 Slečna bez tváře Slečna bez tváře | Web | 13. března 2015 v 20:00 | Reagovat

Takže už vím, co si dát zítra k snídani. Vypadá to skvěle!

16 Chloey Chloey | Web | 15. března 2015 v 16:31 | Reagovat

mňam, vypadá to lákavě! díky za tip :)

17 ggeek ggeek | Web | 21. března 2015 v 17:04 | Reagovat

Až bude čas zkusím =)

18 alexysz alexysz | Web | 27. března 2015 v 9:51 | Reagovat

veľmi pekný nápad, síce som alergický na orechy, tak si to dám bez nich, ale ráno si dávam ovsené vločky, s mliekom a jogurtom a nechám to odstáť nech je to mäkkšie a potom yummy :D

19 Lauralex Lauralex | Web | 27. března 2015 v 14:25 | Reagovat

Ovesná kaše forever. :D

20 lady Lianna Ellusive lady Lianna Ellusive | Web | 27. března 2015 v 15:45 | Reagovat

Stavila jsem se, abych ti pochválila design. Moc hezká práce.

21 Lerry Lerry | Web | 28. března 2015 v 14:02 | Reagovat

Úžasný recept, já si ovesnou kaši dělám strašně ráda :) <3

22 Inny Emilly Inny Emilly | Web | 28. března 2015 v 15:48 | Reagovat

mňam!

23 barlie barlie | Web | 28. března 2015 v 21:34 | Reagovat

vypadá to výborně :)

24 xthoughts xthoughts | 29. března 2015 v 10:06 | Reagovat

Vyzerá to veľmi chutne :) už sa teším ako to vyskúšam :)

25 WaterLily WaterLily | E-mail | Web | 29. března 2015 v 13:57 | Reagovat

Tak tohle vypadá opravdu ale opravdu hodně dobře :) Pokusím se na to někdy vrhnout a zkusit to :)

26 Em Em | Web | 29. března 2015 v 17:20 | Reagovat

Vypadá to dobře! :3
A máš krásný blog :)

27 Olja:) Olja:) | Web | 29. března 2015 v 18:24 | Reagovat

Vypadá to fakt dobře :3 škoda že na to ráno nemám moc čas :D
A můžu říct,že máš vážně krásný layout :33

28 Cleo Cleo | Web | 29. března 2015 v 19:13 | Reagovat

Tvůj blog je nádherně barevný! :)

29 sarushef sarushef | Web | 29. března 2015 v 20:53 | Reagovat

Mně po ránu nedělají dobře.

30 Joina Joina | Web | 30. března 2015 v 16:02 | Reagovat

Není nad takové mlsání.

31 Macin Macin | Web | 30. března 2015 v 17:50 | Reagovat

Pokud dáš med do mléka a uvedeš do varu, pak je z medu bezcenné sladidlo. Med se nemá zahřívat.

32 Aly Aly | E-mail | Web | 30. března 2015 v 18:46 | Reagovat

Tohle je blog, který jsem vždycky chtěla číst :3 :))

33 Dreamer Dreamer | Web | 30. března 2015 v 20:07 | Reagovat

Vypadá to moc hezky. Jenže já si nemůžu dovolit přípravu něčeho takového ráno - nestíhám, ani se mi nechce. Jsem rád, když stihnu dojíst chleba se sýrem, takže tohle je na mě opravdu moc. :D

34 Nessi Nessi | E-mail | Web | 31. března 2015 v 16:52 | Reagovat

Vypadá to velmi chutně :-)

35 Lany Lany | Web | 1. dubna 2015 v 8:58 | Reagovat

To vyzerá super! Určite to niekedy vyskúšam priam si ma k tomu navnadila! :D

36 Gil Gil | Web | 1. dubna 2015 v 10:53 | Reagovat

Také si ji vařím, moc ráda :-) Jen to kakao kupuji fair trade (http://www.fairtrade.cz/)
  ♥Máš nádherný blog, jsem moc ráda, že jsem ho objevila! :-)

37 srdcezledu srdcezledu | Web | 1. dubna 2015 v 17:23 | Reagovat

to zní super!:)
taky miluji ovesnou kaši:)

38 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 2. dubna 2015 v 6:48 | Reagovat

Ovesnou kaši miluju :) Hlavně musím pochválit veganskou verzi - až na ten med, který však může být i lipový či sedmikráskový, takže problém vyřešen :)

Já si v poslední době oblíbila pohankovou kaši :D

39 Kira Kira | Web | 3. dubna 2015 v 9:35 | Reagovat

Takovouhle ovesnou kaši jsem měla asi dvakrát, je moc dobrá a nejlepší je, že si ji můžete udělat na míru s tím, co vám chutná :)

Ale každé ráno si dávám jen ovesné vločky s jogurtem a ovocem a oříškama, není to sice žádnej velkej zázrak, ale je to jednodušší na přípravu.

40 Hann Hann | Web | 26. dubna 2015 v 16:18 | Reagovat

Zrovna ten někdo, kdo neví jak se ovesné vločky dělají jsem já! :D Jedla jsem to tak jednou-dvakrát v životě. Ale rozhodně si mi tímto hodně pomohla, jelikož přesně ty účinky co má potřebuji. Spálit tuk ve stehnech no hrůza, proti stresu a pomáhá na pleť ♥
Jinak ráda bych nechci říct spřátelila, protože affs nemám ráda, ale víš co tím chci říci ne? Zítra vyjde článek, který se už bude dát komentovat tak se když tak ozvi:)

41 Ko Ky Ko Ky | E-mail | Web | 8. května 2015 v 16:54 | Reagovat

Mňamky, tu bych si dala i já. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama